MARJOJEN JA SIENTEN
TOIMITTAJILLE

Oletko marjojen ja sienten viljelijä tai kerääjä? Etsimme jatkuvasti tuotteiden toimittajia ja yhteistyökumppaneita. Ostamme suomalaista mansikkaa, vadelmaa, mustaherukkaa, metsämarjoja ja metsäsieniä. Lisäksi ostamme puutarhamarjoja tuorekauppaan ja teolllisuuden raaka-aineeksi.
Etsimme jatkuvasti myös sopimusviljelijöitä pitkäikäiseen yhteistyöhön.

Olemme joustava ja luotettava kumppani. Olemme toimineet kymmenien viljelijöiden kanssa yhteistyössä jo vuodesta 1981 alkaen. Yksityisen perheyrityksen arvoihimme kuuluu luotettavuus, jatkuvuus, laadukkuus ja läpinäkyvyys.

Ota meihin yhteyttä, olit sitten ammattimainen viljelijä tai yksittäinen kerääjä. Mietitään yhdessä molempia osapuolia hyödyttävä yhteistyömalli, joka voi parhaimmillaan kestää vuosia.
Ota yhteyttä.


TOIMITUSOSOITE

Marjaportti
Portinkatu 4, Lappeenranta
Marjaportti suljettu.
Kiitämme kuluneesta kaudesta.

Taavetti
Työtie 7, Taavetti
Avoinna sopimuksen mukaan 15.10.2019 alkaen.
Tiedustelut 045-1307 069


Ohjeita toimittajille

MARJAT

Osan marjoista otamme vastaan sekä puhtaina että roskaisina – tarkista alta, miten menetellä omien marjojesi kanssa. Roskaisissa marjoissa saa olla mukana lehtiä, havunneulasia, raakoja marjoja, vierasmarjoja jne. Marjoissa ei saa olla kiviä, lasia, metallia tai muuta roskaa. Marjojen tulee olla mahdollisimman ehjiä ja kuivia. Marjat tulee toimittaa meille mahdollisimman tuoreina, joko ämpäreissä tai laatikoissa, ei kuitenkaan isoissa saaveissa, muovipusseissa tai jätesäkeissä. Lue tarkemmat marjakohtaiset ohjeet alta.


MUSTIKAT
Otetaan vastaan puhtaina tai roskaisina. Puhtaissa mustikoissa ei saa olla yhtään roskia. Myöskään mustikoiden ”antenneja” ei tule olla, sillä ne jäävät yleensä kiinni raakoihin marjoihin. Marjat tulee kerätä kypsänä, mutta ei ylikypsänä. Marjojen tulee olla ehjiä ja ne tulee toimittaa meille mahdollisimman nopeasti poiminnan jälkeen. Marjat tulee toimittaa ämpäreissä tai laatikoissa, mutta ei niin paksuissa kerroksissa, että marjat painuvat kasaan.


PUOLUKAT / KARPALOT
Otetaan vastaan puhtaina tai roskaisina. Puolukoiden tulee olla kauttaaltaan punaisia ja kypsiä, mutta ei ylikypsiä. Ei ruskeita, puoliraakoja tai raakoja. Marjojen tulee olla ehjiä ja ne tulee toimittaa meille mahdollisimman nopeasti poiminnan jälkeen. Marjat tulee toimittaa ämpäreissä tai laatikoissa, mutta ei niin paksuissa kerroksissa, että marjat painuvat kasaan.


MUSTAHERUKAT / PUNAHERUKAT / VALKOHERUKAT
Ostamme herukoita tuoreena. Marjat tulee kerätä terttuineen niin, etteivät ne hajoa. Marjojen tulee olla ehjiä ja ne tulee toimittaa meille mahdollisimman nopeasti poiminnan jälkeen. Marjat tulee toimittaa ämpäreissä tai laatikoissa, mutta ei niin paksuissa kerroksissa, että marjat painuvat kasaan.


KARVIAISET
Karviaisten tulee olla puhtaita, eikä niissä saa olla marjojen ”antenneja” eikä ”tupsuja”. Marjojen tulee olla kauttaaltaan kypsiä, mutta ei ylikypsiä. Eri värejä ja lajikkeita ei saa sekoittaa keskenään. Marjojen tulee olla ehjiä ja ne tulee toimittaa meille mahdollisimman nopeasti poiminnan jälkeen. Marjat tulee toimittaa ämpäreissä tai laatikoissa, mutta ei niin paksuissa kerroksissa, että marjat painuvat kasaan.

 
SIENET

HAAPAROUSKUT / KANGASROUSKUT / LEPPÄROUSKUT
Sienten tulee olla puhtaita ja madottomia. Ne tulee halkaista, jotta madottomuuden voi todeta. Isoimmat sienet tulee leikata neljään osaan ja jalka kahteen tai useampaan osaan.


HERKKUTATIT
Ostamme 1. ja 2 luokan herkkutatteja. Lue tästä laatuluokkakuvaukset. Tatit tulee tuoda meille mahdollisimman pian poiminnan jälkeen. Ne luokitellaan laatuluokkiin ostopisteellä. Emme osta 3. luokan tatteja.
 

KANTTARELLIT / SUPPILOVAHVEROT / KORVASIENET / MUSTATORVISIENET
Sienet tulee puhdistaa kaikista roskista ja tuoda meille kokonaisena ja mahdollisimman pian poiminnan jälkeen. Sienet tulee toimittaa ämpäreissä tai laatikoissa, mutta ei niin paksuissa kerroksissa, että sienet painuvat kasaan.
 


LISÄTIETOA

Kysy muista marjoista ja sienistä lähettämällä meille viesti.
tai soita Marjaportin ostopisteeseen, p. +358 44 545 6022.

Seuraa Marjaporttia Facebookissa ja pysyt ajan tasalla.