Hans Välimäen sienihollandaise ja uppomunat

Kaskein_valimaki_mushroomhollandaise.jpg

3 keltuaista
puolikkaan sitruunan mehu
100 g voita kirkastettuna
50 g liotettuja ja paistettuja torvisieniä
suolaa, tabascoa
pippuria
lehtipersiljaa hienonnettuna

Sekoita keltuaiset ja sitruuna. Kypsennä hiljaa sekoittaen vesihauteessa ja vatkaa kirkastettu voi joukkoon ohuena nauhana samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää loput ainekset ja mausta. Tarkista maku ja tarjoile uppomunien kanssa.

UPPOMUNAT
6-8 kananmunaa
1l vettä
suolaa
3-4rkl valkoviinietikkaa
valkopippuria

Kiehauta vesi, lisää etikka ja mausta suolalla. Riko kanamunat kuppiin tai kauhaan ja pudottele ne varovasti hieman poreilevaan veteen yksitellen ja pyöräytä jokaisella kerralla vesi samanaikaisesti kevyesti liikkeelle. Keitä kananmunia n 4-5 min ja aseta liinan päälle valumaan.

 

Pekka Koivisto