Hans Välimäen mozzarella-sienivuoka

Kaskein_valimaki_mozzarellamushroomcasserole.jpg

4 tomaattia
2 buffalomozzarellaa
1/2 patonkia
1-2 keltasipulia
200 g sekasieniä
öljyä
suolaa, pippuria

Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Paista sienet ja sipulit pannulla. Leikkaa patonki ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet limittäin mozzarella- ja tomaattiviipaleiden kanssa uunivuokaan. Nostele sienet pannulta uunivuokaan päällimmäiseksi. Annostele tämän jälkeen mornay-kastike vuokaa ja ja gratinoi uunissa 225-asteessa kauniin ruskeaksi. Pirskota päälle hyvää oliiviöljyä, rouhi päälle hieman mustapippuria ja koristele basilikanlehdillä. Tarjoile heti.

MORNAY-JUUSTOKASTIKE
1 pieni sipuli
50 g voita
1-2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
1 dl raastetua gryére- tai emmentaljuustoa
1 munankeltuainen
muskottia, suolaa, pippuria

Hauduta sipulia voissa, mutta älä ruskista. Lisää jauhot. Kypsyttele jauhoja, mutta varo edelleen ruskistamasta. Lisää kuuma maito vähän kerrallaan jatkuvasti sekoittaen. Kypsennä noin 10 minuuttia. Lisää juustoraaste ja sekoita. Lisää lopuksi keltuainen ja mausta.

Pekka Koivisto